Čitaoci

среда, 04. новембар 2009.

VAZE

U nedostatku inspiracije za neka veća dela. Odlučila sam da pravim vaze. I tako su nastala ova dela. A svaka vaza u sebi sadrži staklenu bočicu od sokića. Pošto se kod nas slabo reciklira, i pošto pretežno sve boce bacamo onda sam ja odlučila da od flašica za sokice koje kupujemo našoj bebi napravim vaze. U naletu inspiracije uradila sam par različitih dezena. Ima još po koja koja nije ustirkana ali i to će biti uskoro. Biće to lepa kolekcija vaza. I kao predlog moj muž mi je dao ideju da ih prodajem. Pa sad probacu. Nije utrošeno puno materijala pa neke će svakako otići za poklon a neke su već i poklonjene. A šta ću uraditi sa ostalima vreme će pokazati. I još da dodam. Štirkala sam sa šećerom i vodom. Malo sam pogrešila i nisu ispale baš tako jako čvrste kako sam ja mislila ali biće sledeći put bolje.
Ovo je Vanjina prva flašica soka, tako da je ova flašica ostala kod nas kući da nas podseća na njen prvi kupovni sokić. A ljubičasta traka je sa njene prve jakne. Traka je držala deklaraciju za jaknu pa je bila odlična da ukrasi ovu vazu.Ovako izgleda cela kolekcija vaza. Kao što se vidi svaka je različita.Ovako izgledaju od gore, i sad se vidi da je u svakoj staklena flašica!

Još jedna slika svih flašica na okupu pa je tu i ova roza za sad jedina u boji!A ove dve iste su već otišle na poklon. Dobile su je muževljeva tetka i ujna. Pa da nebi slala dve različite i da nebi bilo zabune koja je lepša bilo je najbolje uraditi dve iste i tako poslati. Komentari su stigli pozitivni za moj rad i trud. Inače ovo je bio prvourađeni motiv za vazu i meni se je jako dopao.
:-)

5 коментара:

 1. super izgleda morati ću ja napraviti na svoje flašice,sad pravim košaru kad bude gotova vidjeti ćete.....

  ОдговориИзбриши
 2. baš su mi nekako romantične,mene jako zanima reciklaža toliko toga bi se moglo uraditi,al kod nas ljudi još nemaju baš neki odnos prema reciklaži ,nažalost,

  ОдговориИзбриши
 3. Preslatke su vazice. Ona što ima najviše rupica mi je najlepša. Srrećna prodaja!

  ОдговориИзбриши
 4. molim vas ako možete nekako postavit šemu ili postupak rada sebi isto napravila imam flašica ali neznam kako puuno vam se zahvaljujem srdačan pozdrav

  ОдговориИзбриши