Čitaoci

уторак, 27. октобар 2009.

KAŠIČICA OD BEOLINA

Evo i mene je privukao beolin. Tačnije prvo sam ga videla kod Bube na blogu i njene radove, onda sam joj malo dosađivala sa objašnjenjima i mogućnošću da mi pošalje paket, da bi na kraju stigo iz Beograda preko muževog prijatelja. Odmah sam to veče kad sam ga dobila isprobala nešto i da napravim, pokušaj je bio dobar ali sam ga ja zalepila na staklo i prilikom kuvanja sve se je odlepilo i morala sam ga baciti. Ali prvobitni plan je i bio da produžim kašikice koje sam kupila za šećer i za male šolje za kafu. Pa pošto se u današnje vreme kafa pije iz velikih šolja te kašičice ni ne koristim pa evo prvog pokušaja. Nije baš idealna ali za prvi put je super ispalo. Još da dodam da mi je Buba rekla da ispečem beolin ali pošto je bilo jako kasno bilo mi je mrsko da ga pečem pa sam ga skuvala. I evo rezultata.
Ovo je kašičica u prvobitnom izdanju!
A ovo je kašičica u novom izdanju!

уторак, 20. октобар 2009.

ŠEŠIRIĆ SA STUBIĆIMA

Evo još jednog šeširića, rađen za poklon trogodišnjoj devojčici. Šemu sam dobila na forumu SAM SVOJ MAJSTOR. Jako se brzo radi, ali se i razlikuje od prethodnog jer je jako mekan kad se uradi. Radila sam ga dva poslepodneva, da mi je beba dala više vremena bio bi i pre gotov. Ali evo sad postavljam slike a devojčica se je već obradovala, jer smo joj poklon već odneli. Ipak mi je lepši prethodni šeširić jer je čvršći. Probaću ovu šemu ponovo da uradim ali sa tanjom iglom, možda bude bolje. Da bi šeširić mogla da uslikam stavila sam ga na teglu. Tako da sad znate zašto lepo stoji.




















Pozdrav za sve ljubitelje heklanja i za sve čitatelje mog bloga :-)

среда, 14. октобар 2009.

POKLON OD BEBE

Pre neki dan sam iskoristila vreme i malo lutala po internetu. I tako lutajući zalutala sam na Bebin blog. Pohvalila sam njene radove i uveče me je čekalo iznenađenje na mejlu. Poruka je bila od Bebe i puno mi se je zahvalila na poseti i ponudila da mi pokloni komad nakita koje sama pravi. Pošto su mi se jako svidele jedne minđušice i one su se još nalazile kod nje, ona ih mi je i poslala poštom. Od danas sam ponosna vlasnica ovih minđuša.
Sliku sam preuzela sa njenog bloga da biste svi mogli da vidite njihovu lepotu.
Šta da vam kažem osim da sam danas ponosno šetala gradom sa novim minđušama, čak je i moje dete primetilo nešto lepo na mojim ušima i stalno je pružala ruke da ih i uhvati. Mislim da kad poraste će i sama tražiti da ih nosi. Žao mi je što je slika loša ali slikana je sa kamerom.

I još nešto ako niste upoznati sa Bebinim blogom ja vas sve pozivam da svratite kod nje. Ona stvarno ima prelepe radove. Evo i adresa njenog bloga http://bebaca.blogspot.com/. Nadam se da ćete se svi uveriti u lepotu njenih radova.

уторак, 13. октобар 2009.

ŠAL

Evo ovde u Somboru je noćas došla zima, ili jako hladna jesen. Pa da nebude da se nisam setila svoje mame i da nisam mislila na nju napravila sam joj jedan šal. Nije ništa naročito ali eto i to je jedan poklončić. Rađen je sa detaljem od pet istih cvetova i sa dodatim resama. Čak sam dobila i narudžbinu za još jedan od sestrine starije ćerke, njoj se nesviđaju šeširići ali šal joj je ok i to bi htela da ima. I tako ja i dalje ispunjavam želje ;-)

петак, 09. октобар 2009.

UMODROM

Na blogu LOGIKA ili na ovoj adresi http://logika-nikola.blogspot.com/ danas je počelo takmičenje. Još nje kasno za prijavljivanje i učestvovanje. Možda vam se svidi nagrada koju sam ja pravila pa se malo i potrudite da je osvojite. Inače sam sama morala praviti šemu za upitnike ali lepo su uspeli. Pa sad ako hoćete malo da se odmorite od heklanja i da malo razmišljate a vi brzo preuzmite pitanja i šaljite odgovore. Inače za najbolju takmičarku biće nagrada jamb kockice u boji. Nadam se da je ponuda primamljiva.

уторак, 06. октобар 2009.

ROZI ŠEŠIRIĆ

Šta reći osim da je moja Bojana oduševljena zbog svog šeširića. Taj dan kad sam joj ga i dala odmah je otišla sa tatom na igralište da ga svima i pokaže. Rađen je vunicom i ono što sam naučila između ova dva urađena šeširića, je to, da je sa vunom lakše raditi. Ali pošto uvek mora biti i neko "ali" onda je to razlika što je beli čvršći jer je rađen sa koncem, a ovaj rozi od vunice je malo mekši. Ali i jedan i drugi lepo stoje na glavicama svojih ponosnih vlasnica.

петак, 02. октобар 2009.

MARKIZA

Ovu tortu smo probali da radimo u raznim oblicima. Prvo je bila četvrtasta, kasnije okrugla i sad zadnji put je bila jajasta kao što ste i videli. Torta je od čokolade pa sad ko voli kremasto i čokoladno markiza je dobitna kombinacija.
Potrebni sastojci - za duplu meru jer je to onda pristojna torta:
- 14 jaja
- 500 gr šećera
- 2 margarina za kolače
- 500 gr čokolade za kuvanje (može i da se kombinuje 300 gr originalne čokolade za kuvanje i 200 gr kakao table)
- aroma ruma
- 200 do 300 gr petit keksa (zbog veličine tepsije koja se koristi)
- 2 šlaga.
Način pripreme torte:
Odvojiti žumance i belance u dve činije. Onda u žumance staviti šećer i mutit, zatim u to dodati margarin i opet mutiti. U izmućenu smesu dodati otopljenu čokoladu (čokoladu topiti sa malo margarina za kolače na tihoj vatri) i izmešati da se dobije lepa smesa. Onda ukapati ruma po želji. Netreba cela bočica ( u zavisnosti od ukusa i jačine arome treba manje od pola bočice).
Posebno izmutiti belanca u onda ih polako varjačom mešati sa prvom smesom. Mutiti ručno varjačom da se lepo sjedini i da se belance utopi u prvu smesu.
Sada tepsiju ili šerpu u kojoj planirate da napravite tortu treba prvo staviti petit keks prethodno potopljen u mleko i rum. Obložiti keksom dno tepsije, zatim celu masu istresti na keks i onda odgore staviti ponovo keks potopljen u mleko i rum. I sad tortu ostaviti da prenoci u zamrzivaču. Po pravilu bi trebala da stoji u zamrzivaču 12 sati. Kad je izvadite iz zamrzivača onda je istresete iz tepsije na tacnu i odgore stavite šlag ili dekoraciju koju hocete.
E sad mi smo iz iskustva naučili da je lakše prvo u tepsiju staviti najilon pa tek onda keks i smesu jer kad se vadi, lakše izađe iz tepsije. Jer kad okrenete tepsiju lakse se povuče najilon koji vuče napolje celu tortu. I pošto je moja porodica ljubitelj kremastih ali čistih filova u ovaj fil možete staviti i suvo grožđe, orase, keks. Ali mi smo to sve izbacili jer nam je najlepša ovako kad je napravimo. Odnosno to je čista torta i tako je moja mama uspela da zadovolji ukuse svoje porodice.
I sad evo jedna slika kako torta izgleda iznutra, zaprvo to sam parče jedino pronašla na slikama. Nadam se da će je neko i napraviti i da će se oduševiti.