Čitaoci

среда, 29. јул 2009.

NOVA MAJCA

Ovih dana sam završila još jednu majčicu pa je vreme i da je objavim. Radila sam je sestrinoj starijoj curici pa evo i slika.

NEŠTO STARO ALI NE I ZABORAVLJENO

E pa jedne godine je crvena bila jako moderna ili se je samo meni više sviđala nego prethodnih godina. I još su bili popularni na majcama čamci izrezi pa je nastala i jedna takva majca. Sad je nose drugi jer sam je ja davnih dana prerasla. Tačnije stigla me je malo kilaža pa nestajem više u nju. Prednjicu sam radila u dve boje a leđa u jednoj boji. Kao maneken je poslužila sestrina starija ćerka, koja će je sad i nositi.


I ovaj bolero mi je prvi koji sam radila, kad su bili popularni onda me je mlađa sestra molila da joj ga uradim za novu godinu. I on se stalno nosi ali za manekena je poslužila ista devojčica jer sestru nemogu da stignem i zamolim da je uslikam. Ali i ovo je lepo.

недеља, 26. јул 2009.

TORBICA ZA MOBILNI TELEFON

Kad je sestičina završila drugi razred osnovne škole, tata je odlučio da je počasti mobilnim telefonom. I tako je telefon kupljen u plavoj boji i onda je na red došla i zaštita za telefon. Od svih mogućih torbica koje je već imala morala je biti i jedna heklana. I tako dolazim i ja na ideju da napravim jednu i da obradujem moju sestričinu. Boja je plava u više nijansi a pošto nije htela ni dugmad ni kanapčić, ušivena je kopčica. I tako sad telefon ima svoju novu torbicu.

среда, 22. јул 2009.

TORBE



Žao mi je što ranije nisam počela da slikam svoje radove pa tako i svoj prvi ranac. Godinama je bio moj verni pratioc svuda gde sam išla nosila sam i njega. Prvo je bio na jedno rame pa kad sam uvidela da mi treba i drugi treger naheklala sam i njega. Ali kad sam ga prevazišla poklonila sam ga sestričini i sad je on negde "izgubljen". Ali netreba žaliti tu su uvek novi radovi i nove ideje.


Prvu torbu sam radila kumi jer me je zamolila ako budem imala neku ideju da joj napravim torbicu koja bi joj se slagala uz baletanke koje su na sebi imale malo heklanih delova. Bila je oduševljena kad sam joj ga poklaonila, i svi u njenom okruženju su joj hvalili torbu i pitali gde je kupila. Nadam se da je i dalje oduševljena sa torbom i da je nosi.


Ovu torbu sam radila po uzoru na torbu koju sam videla na internetu, ali ona je bila u ljubičastoj boji pa pošto mi se takva boja nije uklapala u moju garderobu odlučila sam da mora da bude crno-bela kombinacija. Takvu torbu sam radila i za prodaju ali je malo drugačije urađena i bela traka je veća. Ni nju nisam stigla da uslikam ali nema veze. Ovu torbu mi je zaplenila moja mladja sestra i sa ponosom ju je nosila u školu.

уторак, 21. јул 2009.

NOVI OKRUGLI STONJAK

Evo najzad je zavrsen. Već dugo vremena čeka da bude objavljen ali nestižem. Neznam dal svi imaju takvih problema sa okruglim radovima, ali ja radim po šemi i kad je rad gotov dobijem nepravilan krug i treba dosta dobro da se uštirka i lepo da se opegla. Ako ga ostavim ne uštirkanog to onda nije krug vec neka kupa da se tako izrazim. Sad ću jedno vreme da se odmaram od okruglih radova.




Već kad sam tu pokazaću i neke druge radove koje sam radila u boji.

Pošto mama stalno hoće neki rad u crvenoj boji za njenu kuhinju onda sam joj i uradila jedan takav.
Od ostatka crvene boje sam sebi ukombinovala mali milje crveno bele boje.
A u nedostatku jedne vrste konca ivicu ovog okruglog stonjaka sam uradila sa crvenom vunicom. Ovaj rad je isto radjen po šemi ali je mnogo bolje ispao nego ovaj sad zadnji.

KONAC

Posto svaki rad zahteva svoje vreme i trud, ja dosta toga radim od konca koji se koristi za šivenje džakova. Tako u komšiluku imam ženu koja ima svoju predionu pa od nje nabavljam konac. Prodaje ga u dve debljine i ja koristim deblji. Razlika je u tri i četri niti. I pošto je cena jako dobra isplati mi se raditi sa njim, jer je dobar za održavanje i trpi peglanje i otkuvavanje. Sviđa mi se i kako radovi izgledaju. Koristim deblju iglu pa dobijam veće kockice i lepo izgleda. Još kao pocetnik sam počela sa tim koncem jer u komšiluku sve bake heklaju sa njim pa su mi ga i preporucile, jer je stvarno dobar. Posto mi je bilo skupo da kupujem pravi konac za heklanje i da nebi morala mamin skroman budžet da opterećujem odlučila sam da probam pa i dan danas radim sa tim koncem. Pošto su nam u kuću stalno dolazili kod mame gosti pušaci i nisu ponekad pazili na svoje upaljene cigare znalo se desiti da novi stonjak bude progoren već prvog dana. Znam da oni neznaju koji je to trud ali malo mi je lakše kad znam da nisam potrošila silne pare za taj stonjak. Mislim da svi imamo takvih problema jer neki ljudi neznaju da cene jer nisu ni probali. Danas su vec svi odgovorniji jer znaju da mi treba i vremena i velikog truda da bi neki stonjak napravila. Ali dešava se da su i dobili po neki na poklon pa sad cene više moj trud.

четвртак, 16. јул 2009.

ZAVESE



U nedostatku vremena za slikanje novih radova, probaću barem da postavim slike starih radova. Pošto pokušavam da napravim celinu mojih sačuvanih i uslikanih radova stigle su na red i zavese. Pošto beba zahteva svoje vreme, onda ova druga ljubav mora malo da čeka tj. objavljivanje slika. Gotova su dva rada i treci je već u toku. Obično leti slabo radim jer je to vreme za provode na suncu, koje obožavam. Ali sad je obrnuto i radim sa više pažnje i ljubavi jer je to malo vremena što mi preostane dragoceno za heklanje. Tako dok beba noću spava ja heklam i stvaram nove radove. I evo zavesa!

недеља, 5. јул 2009.

STONJAK LEPTIR

Evo najzad da vam pokažem i sliku gotovog stonjaka. U medjuvremenu sam jos jedan uradila ali sad cekam da se opere i bice i on uskoro prikazan. Novi sam radila okurgli. I tako je stonjak leptir bio planiran da osveži moj životni prostor ali kako to obično bude on je prevelik za moj sto. I posto je neki dan bio mami rodjendan odlucila sam da je obradujem. Njen sto je ipak veci i lepo se je uklopio. I da nedužim previše evo i slike. Veliki pozdrav i pusa